IPL (intense Pulsed Light) technológia
 

Ez az elterjedt neve annak a módszernek, amikor egy xenon villanólámpából származó rövid idejű fényvillanásokat használunk a kezelésekhez. A szőrtelenítés során a fényenergia elsősorban a szőrtüszőkben lévő melaninban nyelődik el. Minden villanófényes eszköz ugyanazon elv alapján működik. A villanólámpa által előállított, megfelelő hullámhosszúságú fényt a „célstruktúrák” (pl.: szőrtüszők, haemoglobin) elnyelik és ott a fényenergia hőenergiává alakul át, ami létrehozza a kívánt hatást (pl.: szőrnövekedés eliminálása, capillaris roncsolása).
 

Az általunk alkalmazott többszörös impulzussal működő berendezés lehetővé teszi, a célstruktúrában (pl. a szőrtüszőben) a hőmérséklet jelentős emelkedését a környező szövetek felesleges felmelegedése nélkül. A mikroimpulzusok hosszának és a köztük lévő szünet megválasztásával számos beállítási variáció válik lehetővé, így valóban minden páciensünk személyre szabott kezelésben részesülhet.
A hagyományos IPL gépekben az áramerősség hullámszerűen változik. Ennek eredményeként a kibocsátott fény spektruma állandóan változik és az áramerősség változás csúcsán nem megfelelő hullámhosszúságú fény keletkezik, amit szűrőkkel kell eltávolítani a spektrumból. Ez energiavesztéshez vezet, azért a hagyományos IPL gépeket szűrőkkel és feleslegesen magas energiaszinten kell működtetni.

Az iPulse rendszer egy egyedülálló áramkört használ, ami képes állandó áramerősséget létrehozni. A négyszög impulzus ideje alatt, az állandó áramerősségnek köszönhetően csak az optimális spektrumjön létre. Ennek eredményeként minimális az energiaveszteség és így az iPulse rendszer sokkal alacsonyabb energiaszinten, biztonságosan képes eredményesen működni. További előnye, hogy kiküszöbölhetővé teszi a drága és bonyolult fényszűrők használatát, mivel csak optimális hullámhosszú fény keletkezik. 
A fent leírt levédett technológiáknak köszönhetően iPulse i300, orvosok számára kifejlesztett gépünk nagyobb hatásfokkal működhet, mint a hagyományos IPL gépek.

A villanófény alkalmazása a végleges szőrtelenítésen kívül elterjedt a hyperpigmentált területek, a látható és zavaró capillárisok, rosaceák, pattanásos bőr kezelésében és az un. photorejuvenációs, arcfiatalító kezeléseket is egyre többen veszik igénybe.